Vlag van Nusa Tenggara Timur

 

 

Kupang, West Timor - INDONESIË  

Shalom! 

Wij zijn een zendingsechtpaar uit Kupang City, West Timor, Oost Nusa Tenggara Provincie, Indonesië. Mijn naam is Berthadyn Fony Mella, S.Th (Fony) en de naam van mijn man is Yantonius Henuk, S.Th, M.Div. (Andrew). Nadat we beiden afgestudeerd waren aan de School voor Theologie op het eiland Java, zijn we getrouwd, en samen hebben we gediend in Jakarta, de hoofdstad van Indonesië.

In 2010, toen we met z'n tweeën en onze twee kinderen op vakantie waren naar onze geboortestad, Kupang City op het eiland Timor, Oost Nusa Tenggara Provincie, ontdekten we dat er in Kupang heel wat straatkinderen rondhingen tijdens de school-uren die kranten, plastic zakken, snacks, enz. verkochten. Ze waren meestal op straat bij rode lichten, op de lokale markt of lopend door de stad Kupang, zelfs vrij veel straatkinderen die alles tot 's avonds verkopen. Toen we de kinderen vroegen waarom ze niet naar school gingen, zeiden ze dat ze van school waren gegaan school omdat hun ouders geen geld hadden om hun schoolopleiding te betalen. Ze vertelden dat hun ouders gewoon aaseters waren die elke dag op zoek waren naar tweedehands goederen om te verkopen.

Onze harten voelden zich bedroefd en bezwaard toen we dit hoorden en uit de eerste van hand hun toestand. Toen we terugkwamen in Jakarta, praatten we met z'n tweeën verder over de toestand van de straatkinderen in Kupang. We zijn bezorgd dat deze straatkinderen uiteindelijk kinderen het slachtoffer zullen worden van kinderslavernij, uitbuiting van kinderen en slachtoffer worden van mensenhandel. Deze toestand weegt op onze gedachten. Uiteindelijk, nadat we beiden gebeden hadden, besloten we besloten om terug te keren naar Kupang. We willen in Kupang wonen zodat we de straatkinderen daar kunnen helpen ze terug naar school te brengen.

In 2010 vlogen wij en onze twee kinderen uiteindelijk naar Kupang en kozen ervoor om in Kupang stad te gaan wonen om daar straatkinderen te gaan helpen. We begonnen met het verzamelen van gegevens over straatkinderen om hun ouders of voogden te ontmoeten, zodat we direct de toestand van van deze kinderen. We zorgen ervoor dat we de huizen van ieder straatkind kennen en spreken rechtstreeks met hun ouders of voogden om hun toestemming te vragen, zodat we hun kinderen kunnen ondersteunen door mentorschap en hen kunnen uitnodigen om samen te bidden en de Bijbel te bestuderen. Hun ouders en voogden stemden toe dat wij de kinderen zouden begeleiden om meer te weten te komen over wie Jezus is en ook om hen terug naar school te brengen. Een keer per week nodigen we de kinderen uit om Gods Woord te bestuderen, te bidden en God te loven en elkaar bemoedigen en hen te motiveren om door te gaan met hun studies.

Uiteindelijk hebben we met z'n tweeën een stichting opgericht die we Obor Timor Ministry (Obor = fakkel) noemden, zodat we deze straatkinderen legaal kunnen helpen. We werken samen met het Ministerie van Onderwijs en Cultuur en hebben officiële toestemming gekregen om niet-formeel onderwijs te geven, in Indonesië bekend als Paket A (gelijkwaardig Basisschool), Paket B (gelijkwaardig aan Middelbare School) en Paket C (gelijkwaardig Hogere Middelbare School). In januari 2018 is onze organisatie geaccrediteerd door de Indonesische regering als een van de officiële organisaties in Indonesië om niet-formeel onderwijs te geven aan mensen die van school zijn gegaan. 

We hebben nu een huis gehuurd om les te geven aan de straatkinderen want het gebouwde missiehuis is te klein geworden. Onverwacht zijn er veel straatkinderen die zich komen inschrijven om hun opleiding voort te zetten via onze organisatie. In feite zijn het niet alleen straatkinderen, maar een groot aantal kinderen die niet meer naar school gaan, die zich inchrijven bij het Obor Timor Ministerie. Echter, omdat ons huis niet al te groot is en al overvol is, wordt het minder comfortabel als we onderwijs geven aan straatkinderen omdat ze dicht bij elkaar moeten zitten en waardoor ze zich ongemakkelijk voelen.

Daarom zijn we van plan om achter het reeds gebouwde missiehuis een niet-formeel schoolgebouw te bouwen dat meer geschikt is voor de opvang van buitenschoolse kinderen, vooral straatkinderen, zodat zij comfortabeler onderwijs kunnen volgen en met meer adequate faciliteiten dan nu. Om een schoolgebouw te bouwen en adequate faciliteiten te bieden, hebben we een budget nodig van ongeveer 69.000 euro of ongeveer $77.000. (Er is per 12.05.2022 50.000.000 IDR, omgerekend 3284,77 Euro, geschonken voor dit bouwproject)  

We zijn ons bewust dat dit een groot bedrag is, maar we zijn ons er ook van bewust dat niets onmogelijk is voor ons omdat wij in God geloven om onze droom te verwezenlijken, een school voor straatkinderen op te richten. We hopen op de steun van Gods kinderen over de hele wereld, om ons te helpen met de bouw van een schoolgebouw voor straatkinderen.

Wij geloven, dat als God tot nu toe geholpen heeft de inspanningen van ons beiden om deze straatkinderen te helpen, dan zal Gods hulp openstaan door de steun van goede mensen over de hele wereld, om samen met ons een schoolgebouw te bouwen voor straatkinderen in Kupang City, Oost Nusa Tenggara Provincie, Indonesië. Amen!

Met liefde uit Kupang,

 

Fony en Yantonius

GODS GENADE Nieuwsbrief

Meldt u aan voor nieuwsbrief
Aanmelden

In Liefdevolle Herinnering ~ Op 19 november 2021 is onze geliefde Nico door Zijn Heer thuisgehaald.

U kunt ons telefonisch bereiken, maandag t/m vrijdag, tussen 9 en 17 uur... Tel. 0180 - 617 822. E-mail: info@godsgenade.org

Nico &  Josta Aarnoudse 

Gemeente GODS GENADE - Boerhaavelaan 23-A, 2992 KB te Barendrecht. (Provincie Zuid-Holland) 

Stichting Gods Genade is erkend als ANBI.

Giften: 

NL85 ABNA 061.66.24.344 - T.n..v. Stichting Gods Genade  o.v.v. het betreffende project.  

KvK 41135239       

© 2015 - 2022 WELKOM BIJ GODS GENADE GEBEDS- & GENEZINGSCENTRUM | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel